Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(42)
02.11.2016
dodaj własny przepis
20 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
275 kcal / 1 porcję (145 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    189.95 kcal
    9.5%
  • Białko
    4.52 g
    9.04%
  • Węglowod.
    31.73 g
    11.75%
  • Tłuszcze
    6.31 g
    9.01%
  • Błonnik
    3.19 g
    12.76%
  • GDA
    9.5 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Płatki owsiane górskie - 110g (11 łyżek stołowych)
  • Banan - 420g
  • Migdały - 20g (20 sztuk)
  • Masło ekstra - 10g (2 łyżeczki)
  • Słonecznik, nasiona - 20g (2 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Banany rozgnieć widelcem lub zmiksuj za pomocą blendera. W między czasie na suchej patelni podpraż pestki słonecznika i migdały. Ostudź je, a migdały drobno posiekaj.

KROK 2: Następnie do rozgniecionych bananów dodaj miękkie masło, płatki owsiane, migdały i pestki słonecznika. Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw na około 10-15 minut.

KROK 3: Piekarnik rozgrzej do 180 st. C. Blaszkę wyłóż papierem do pieczenia. Bierz po łyżce masy, formuj kulkę i spłaszcz ją lekko dłońmi na kształt ciasteczka. Ułóż je na blaszce. Wstaw do piekarnika i piecz przez około 15 minut, na ładny złoty kolor.

Smacznego!