Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Marchewka z groszkiem i masłem

(6)
20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
65 kcal / 1 porcję (100 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    65.35 kcal
    3.27%
  • Białko
    1.82 g
    3.64%
  • Węglowod.
    9.47 g
    3.51%
  • Tłuszcze
    3.90 g
    5.57%
  • Błonnik
    3.75 g
    15%
  • GDA
    3.27 %
Składniki
  • Marchew - 80g
  • Groszek zielony, mrożony - 15g
  • Masło śmietankowe - 5g

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Marchewkę umyj i obierz. Ugotuj w niewielkiej ilości wody, aby była jędrna.

KROK 2: Wyjmij marchewkę, przestudź i pokrój w kostkę. Wrzuć z powrotem do garnka, dodaj groszek. Gotuj na małym ogniu około 5-10 minut.

KROK 3: Marchewkę z groszkiem odcedź z nadmiaru wody, dodaj masło i zamieszaj, aby się rozpuściło.

*Podawaj jako dodatek do obiadu.

Smacznego!