Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Pasta z tuńczyka z majonezem "light"

(8)
10 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
126 kcal / 1 porcję (117 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    108.04 kcal
    5.4%
  • Białko
    11.45 g
    22.9%
  • Węglowod.
    1.89 g
    0.7%
  • Tłuszcze
    6.10 g
    8.71%
  • Błonnik
    0.35 g
    1.4%
  • GDA
    5.4 %
Składniki
  • Tuńczyk w sosie własnym - 120g (4 łyżki stołowe)
  • Ogórek kwaszony - 60g (sztuka)
  • Cebula czerwona - 20g (¼ sztuki)
  • Majonez "light" - 25g (łyżka stołowa)
  • Koperek siekany - 8g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Tuńczyka odsącz z zalewy. Rozgnieć widelcem w misce.

KROK 2: Ogórka i cebulę pokrój w kostkę, dodaj do tuńczyka. Dodaj majonez i całość dokładnie wymieszaj. Udekoruj koperkiem.

*Podawaj na tostach lub innym pieczywie z dodatkiem świeżych warzyw.

Smacznego!