Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Surówka z kapusty pekińskiej z majonezem

(15)
15 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
105 kcal / 1 porcję (150 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    70.30 kcal
    3.52%
  • Białko
    1.67 g
    3.34%
  • Węglowod.
    5.83 g
    2.16%
  • Tłuszcze
    5.25 g
    7.5%
  • Błonnik
    1.94 g
    7.76%
  • GDA
    3.52 %
Składniki
  • Kapusta pekińska - 50g (liść)
  • Marchew - 45g
  • Cebula - 20g (¼ sztuki)
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 25g (łyżka stołowa)
  • Majonez - 10g (½ łyżki stołowej)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Majonez połącz z jogurtem.

KROK 2: Kapustę umyj i poszatkuj. Marchew umyj, obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokrój na drobną kostkę.

KROK 3: Wszystkie warzywa wrzuć do miski, polej sosem i delikatnie wymieszaj.

*Jeśli jesteś na diecie bezglutenowej pamiętaj, aby wybrać właściwy majonez.

Smacznego!