Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Marchewka z groszkiem i margaryną

(0)
20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
59 kcal / 1 porcję (100 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    59.05 kcal
    2.95%
  • Białko
    1.77 g
    3.54%
  • Węglowod.
    9.43 g
    3.49%
  • Tłuszcze
    3.22 g
    4.6%
  • Błonnik
    3.75 g
    15%
  • GDA
    2.95 %
Składniki
  • Marchew - 80g
  • Groszek zielony, mrożony - 15g
  • Margaryna miękka, 60% tłuszczu - 5g (łyżeczka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Marchewkę umyj i obierz. Ugotuj w niewielkiej ilości wody, aby była jędrna.

KROK 2: Wyjmij marchewkę, przestudź i pokrój w kostkę. Wrzuć z powrotem do garnka, dodaj groszek. Gotuj na małym ogniu około 5-10 minut.

KROK 3: Marchewkę z groszkiem odcedź z nadmiaru wody, dodaj margarynę i zamieszaj, aby się rozpuściła.

*Podawaj gorącą jako dodatek do obiadu.

Smacznego!