Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Kasza manna z jabłkiem i cynamonem

(14)
10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
282 kcal / 1 porcję (324 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    87.04 kcal
    4.35%
  • Białko
    3.49 g
    6.98%
  • Węglowod.
    16.15 g
    5.98%
  • Tłuszcze
    1.28 g
    1.83%
  • Błonnik
    1.24 g
    4.96%
  • GDA
    4.35 %
Składniki
  • Mleko UHT, 1,5% tłuszczu - 230g (szklanka)
  • Kasza manna sucha - 36g
  • Jabłko - 50g
  • Cukier waniliowy - 4g (łyżeczka)
  • Cynamon mielony - 4g (łyżeczka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Odlej 1/3 porcji mleka, wsyp kaszkę i zamieszaj. Resztę mleka zagotuj w rondelku.

KROK 2: Do gotującego się mleka wlej namoczoną kaszkę, cały czas energicznie mieszając. Dodaj cukier waniliowy zamieszaj i gotuj aż kaszka zgęstnieje.

KROK 3: Kaszkę przelej do miski, dodaj pokrojone w plasterki jabłko, całość posyp cynamonem.

Smacznego!