Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Owsianka 1,5% z jagodami i migdałami

(6)
8 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
239 kcal / 1 porcję (260 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    91.85 kcal
    4.59%
  • Białko
    4.47 g
    8.94%
  • Węglowod.
    10.97 g
    4.06%
  • Tłuszcze
    3.78 g
    5.4%
  • Błonnik
    1.28 g
    5.12%
  • GDA
    4.59 %
Składniki
  • Mleko UHT, 1,5% tłuszczu - 200g (¾ szklanki)
  • Płatki owsiane górskie - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Jagody - 30g (¼ szklanki)
  • Migdały, płatki - 10g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Mleko wlej do rondelka i podgrzej. Dodaj płatki owsiane i gotuj dalej na małym ogniu aż potrawa zgęstnieje. Przełóż do miski.

KROK 2: Jagody bardzo dokładnie umyj i dodaj do owsianki razem z migdałami.

Smacznego!