Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Tortilla z tuńczykiem

(6)
15 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
305 kcal / 1 porcję (271 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    112.76 kcal
    5.64%
  • Białko
    5.93 g
    11.86%
  • Węglowod.
    17.55 g
    6.5%
  • Tłuszcze
    2.64 g
    3.77%
  • Błonnik
    1.32 g
    5.28%
  • GDA
    5.64 %
Składniki
  • Placek tortilli pszennej z dodatkiem siemienia lnianego - 63g (sztuka)
  • Kapusta pekińska - 50g (liść)
  • Tuńczyk w sosie własnym - 30g (łyżka stołowa)
  • Kukurydza, konserwowa - 30g (2 łyżki stołowe)
  • Papryka czerwona - 50g (¼ sztuki)
  • Cebula czerwona - 20g (¼ sztuki)
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 25g (łyżka stołowa)
  • Czosnek duży - 2.5g (½ ząbka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Jogurt wymieszaj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem.

KROK 2: Warzywa umyj, paprykę pokrój w drobną kostkę, cebulę w piórka.

KROK 3: Placek tortilli posmaruj przygotowanym sosem. Dodaj odsączonego tuńczyka, kukurydzę, posiekaną kapustę, paprykę i cebulę.

KROK 4: Tortillę zawiń w rulon.

Smacznego!