Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Jabłko z twarożkiem waniliowym

(4)
5 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
234 kcal / 1 porcję (233 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    100.38 kcal
    5.02%
  • Białko
    4.62 g
    9.24%
  • Węglowod.
    13.27 g
    4.91%
  • Tłuszcze
    3.87 g
    5.53%
  • Błonnik
    1.57 g
    6.28%
  • GDA
    5.02 %
Składniki
  • Jabłko - 150g
  • Ser twarogowy półtłusty - 40g (2 łyżki stołowe)
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 25g (łyżka stołowa)
  • Cukier - 6g (łyżeczka)
  • Cukier waniliowy - 2g (½ łyżeczki)
  • Orzechy włoskie tarte - 10g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Jabłko umyj, usuń gniazda i pokrój w cienkie ćwiartki. Ułóż na talerzu lub w miseczce.

KROK 2: Ser połącz z jogurtem, cukrem zwykłym i waniliowym. Wymieszaj dokładnie (najlepiej rozgnieć widelcem). Tak przygotowanym twarożkiem udekoruj jabłko.

KROK 3: Całość posyp orzechami włoskimi.

Smacznego!