Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Sos czosnkowy "light"

(9)
3 minuty
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
95 kcal / 1 porcję (157 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    60.94 kcal
    3.05%
  • Białko
    4.31 g
    8.62%
  • Węglowod.
    6.65 g
    2.46%
  • Tłuszcze
    1.95 g
    2.79%
  • Błonnik
    0.12 g
    0.48%
  • GDA
    3.05 %
Składniki
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 150g (6 łyżek stołowych)
  • Czosnek duży - 2.5g (½ ząbka)
  • Koperek siekany - 4g (½ łyżki stołowej)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Czosnek przeciśnij przez praskę i wymieszaj z jogurtem.

KROK 2: Koperek posiekaj i dorzuć do jogurtu. Dokładnie wymieszaj. Jeśli dysponujesz czasem odstaw sos do lodówki na 15 minut, aby smaki się "przegryzły".

*Podawaj jako dodatek do świeżych warzyw lub ulubionych placków czy mięs.

Smacznego!