Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Koktajl mango-truskawka

(2)
10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
203 kcal / 1 porcję (309 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    65.61 kcal
    3.28%
  • Białko
    2.36 g
    4.72%
  • Węglowod.
    12.21 g
    4.52%
  • Tłuszcze
    1.13 g
    1.61%
  • Błonnik
    0.84 g
    3.36%
  • GDA
    3.28 %
Składniki
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 150g (6 łyżek stołowych)
  • Mango - 100g (⅓ sztuki)
  • Truskawki mrożone - 50g
  • Miód pszczeli - 9g (⅔ łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Mango obierz i odkrawaj po kawałku od pestki (nie wyjmuj jej, bo owoc bardzo mocno przylega). Kawałki mango pokrój na mniejsze części.

KROK 2: Jogurt wlej do blendera, dodaj mango, truskawki (w sezonie letnim możesz użyć świeżych). Całość zmiksuj na jednolitą masę i rozlej do szklanek.

*Pozostałe mango możesz zamrozić. Owoc idealnie nada się do przygotowania tego koktajlu następnym razem.

Smacznego!