Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.
Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Jajko w szklance

(15)
7 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
71 kcal / 1 porcję (51 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    138.49 kcal
    6.92%
  • Białko
    12.37 g
    24.74%
  • Węglowod.
    1.22 g
    0.45%
  • Tłuszcze
    9.55 g
    13.64%
  • Błonnik
    0.25 g
    1%
  • GDA
    6.92 %
Składniki
  • Jaja kurze surowe - 50g (sztuka)
  • Pieprz czarny - 0.5g (½ szczypty)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Jajko/a umyj i ugotuj na miękko. Gotowe jajka lekko ostudź pod zimną wodą.

KROK 2: Łyżeczką wybierz zawartość ze skorupki, przełóż do szklanki i roztrzep. Dopraw solą i pieprzem.

Rada: Gotując jajka na miękko wrzucamy je do wrzącej wody i gotujemy na średnim ogniu około 5 minut (ze stoperem w ręku).

Smacznego!