Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Mix sałat z fetą "light", pomidorem i cebulą

(9)
5 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
97 kcal / 1 porcję (219 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    44.58 kcal
    2.23%
  • Białko
    2.85 g
    5.7%
  • Węglowod.
    3.21 g
    1.19%
  • Tłuszcze
    2.54 g
    3.63%
  • Błonnik
    0.89 g
    3.56%
  • GDA
    2.23 %
Składniki
  • Mix sałat - 40g (porcja)
  • Pomidor koktajlowy - 120g (6 sztuk)
  • Ser Feta "light" 10% tłuszczu - 25g (½ porcji)
  • Cebula czerwona - 30g (⅓ sztuki)
  • Oliwa z oliwek - 2.5g (¼ łyżki stołowej)
  • Oregano - 1g (½ łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Pomidorki umyj i przekrój na pół. Cebulę obierz i pokrój w piórka.

KROK 2: Sałaty umieść w misce, dodaj pomidorki, pokruszoną fetę i cebulę. Całość skrop oliwą i posyp oregano.

*Sałatka to idealna przekąska lub dodatek do ulubionego dania.

Smacznego!