Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Łosoś z koperkiem i jogurtem greckim

(8)
5 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
133 kcal / 1 porcję (99 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    134.61 kcal
    6.73%
  • Białko
    12.79 g
    25.58%
  • Węglowod.
    2.99 g
    1.11%
  • Tłuszcze
    8.02 g
    11.46%
  • Błonnik
    0.30 g
    1.2%
  • GDA
    6.73 %
Składniki
  • Łosoś wędzony na zimno - 50g (2 płaty)
  • Jogurt typu greckiego - 40g (2 łyżki stołowe)
  • Pieprz biały - 0.5g (szczypta)
  • Koperek siekany - 8g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Łososia wyjmij z opakowania, połóż na talerzu. Jeśli łosoś jest dodatkiem do placków, pokrój go tak, aby na każdym placku znalazł się kawałek ryby.

KROK 2: Łososia udekoruj porcją jogurtu, dopraw białym pieprzem i posyp posiekanym koperkiem.

*Podawaj jako samodzielne danie lub dodatek do ulubionych placków.

Smacznego!