Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.
Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Zupa kalafiorowa

(16)
20 minut
6 osób
łatwy
Wartości odżywcze
244 kcal / 1 porcję (510 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    47.95 kcal
    2.4%
  • Białko
    4.30 g
    8.6%
  • Węglowod.
    3.37 g
    1.25%
  • Tłuszcze
    1.69 g
    2.41%
  • Błonnik
    0.45 g
    1.8%
  • GDA
    2.4 %
Składniki
  • Wywar warzywno-drobiowy - 1800g (9 szklanek)
  • Mrożony bukiet jarzyn wiosenny - 450g
  • Ziemniaki - 225g (3 sztuki)
  • Kalafior, mrożony - 450g
  • Śmietana 12% tłuszczu - 108g (6 łyżek stołowych)
  • Koperek siekany - 24g (3 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Do gorącego bulionu wrzuć mieszankę warzyw. Gotuj około 10 minut.

KROK 2: W międzyczasie opłucz, obierz ziemniaki i podgotuj. Jak lekko przestygną pokrój je w kostkę. Dodaj do wywaru z warzywami, gotuj około 5 minut. Dołącz różyczki kalafiora i gotuj aż zmięknie.

KROK 3: Zahartuj śmietanę odrobiną zupy i wlej do garnka. Zupę przelej na talerz.

*Podawaj doprawioną świeżo mielonym pieprzem i siekanym koperkiem.

Smacznego!