Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Pierś z kurczaka nadziewana jarmużem z tofu

(37)
35 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
233 kcal / 1 porcję (228 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    102.04 kcal
    5.1%
  • Białko
    16.48 g
    32.96%
  • Węglowod.
    2.25 g
    0.83%
  • Tłuszcze
    1.45 g
    2.07%
  • Błonnik
    1.01 g
    4.04%
  • GDA
    5.1 %
Składniki
  • Mięso z piersi kurczaka, bez skóry - 300g
  • Jarmuż - 100g (20 liści)
  • Serek naturalny tofu - 50g
  • Zioła prowansalskie - 3g (łyżeczka)
  • Pieprz czarny - 3g (3 szczypty)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Jarmuż umyj i wrzuć do osolonego wrzątku. Gotuj przez 10 minut, następnie odcedź i przelej zimną wodą. Ostudzony jarmuż posiekaj, dodaj pokruszony serek tofu i dopraw pieprzem, zmieszaj.

KROK 2: Piersi z kurczaka umyj, osusz i oczyść z żyłek i tłuszczu. Natnij wzdłuż (prawie do końca), rozłóż i delikatnie rozbij. Na każdą pierś ułóż połowę jarmużu z fetą i ścisło zawiń. Owiń w folię spożywczą. Dobrze zapakowane roladki wrzuć do wrzątku na 15 minut.

KROK 3: Ugotowane mięso wyjmij z foli i przełóż na chwilkę do nagrzanego piekarnika, aby się przyrumieniły.

KROK 4: Upieczone przekrój w poprzek w plastry i podawaj.

Smacznego!