Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Omlet bananowo-waniliowy

(45)
10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
332 kcal / 1 porcję (275 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    120.71 kcal
    6.04%
  • Białko
    5.48 g
    10.96%
  • Węglowod.
    14.33 g
    5.31%
  • Tłuszcze
    5.00 g
    7.14%
  • Błonnik
    0.93 g
    3.72%
  • GDA
    6.04 %
Składniki
  • Banan - 150g
  • Jaja kurze surowe - 100g (2 sztuki)
  • Aromat waniliowy - 2g (½ łyżeczki)
  • Serek homogenizowany waniliowy - 20g
  • Olej rzepakowy uniwersalny - 3g (⅓ łyżki stołowej)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Banan obierz i 1/4 pokrój w plasterki, resztę zmiksuj z jajkami i aromatem waniliowym.

KROK 2: Na rozgrzaną patelnię wlej masę bananową i smaż omlet aż się zetnie.

KROK 3: Omlet przełóż na talerz, udekoruj łyżką serka homogenizowanego i pokrojonym bananem.

Smacznego!