Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.
Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Wege pasta z awokado

(5)
10 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
205 kcal / 1 porcję (87 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    235.17 kcal
    11.76%
  • Białko
    1.96 g
    3.92%
  • Węglowod.
    8.11 g
    3%
  • Tłuszcze
    23.44 g
    33.49%
  • Błonnik
    3.19 g
    12.76%
  • GDA
    11.76 %
Składniki
  • Awokado - 140g
  • Czosnek duży - 5g (ząbek)
  • Sok z cytryny - 6g (2 łyżeczki)
  • Pieprz czarny - 3g (3 szczypty)
  • Oliwa z oliwek - 20g (2 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Przetnij awokado wzdłuż, wyjmij pestkę i wydrąż miąższ łyżeczką.

KROK 2: Rozgnieć dokładnie widelcem i dodaj zmiażdżony ząbek czosnku. Dopraw solą i pieprzem. Na koniec dolej dwie łyżki oliwy i kilka kropel cytryny, mieszając wszystko do uzyskania w miarę jednolitej konsystencji.

Smacznego!