Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Jajeczne muffiny z warzywami

(29)
25 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
65 kcal / 1 porcję (92 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    71.00 kcal
    3.55%
  • Białko
    6.06 g
    12.12%
  • Węglowod.
    3.62 g
    1.34%
  • Tłuszcze
    4.20 g
    6%
  • Błonnik
    1.34 g
    5.36%
  • GDA
    3.55 %
Składniki
  • Szpinak młody - 50g (2 garście)
  • Cukinia - 100g
  • Serek naturalny tofu - 30g
  • Papryka czerwona - 60g (⅓ sztuki)
  • Jaja kurze surowe - 100g (2 sztuki)
  • Czosnek mały - 3g (ząbek)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)
  • Pieprz czarny - 3g (3 szczypty)
  • Szczypiorek siekany - 20g (4 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Piekarnik nagrzej do 180 stopni C. Szpinak umyj i osusz, następnie posiekaj. Cukinię oraz tofu zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Paprykę pokrój w małą kosteczkę.

KROK 2: W misce roztrzep jajka z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu oraz szczypiorku. Dodaj szpinak, cukinię, tofu oraz paprykę i wymieszaj wszystko widelcem.

KROK 3: Cztery kokilki (lub cztery wgłębienia w formie do muffinów) natłuść oliwą lub masłem, napełnij masą, piecz przez 15 minut. Możesz też użyć silikonowych foremek bez natłuszczania.

Smacznego!