Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Domowa lemoniada z mango

(12)
10 minut
6 osób
łatwy
Wartości odżywcze
79 kcal / 1 porcję (295 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    26.95 kcal
    1.35%
  • Białko
    0.10 g
    0.2%
  • Węglowod.
    6.68 g
    2.47%
  • Tłuszcze
    0.06 g
    0.09%
  • Błonnik
    0.27 g
    1.08%
  • GDA
    1.35 %
Składniki
  • Mango - 280g (sztuka)
  • Woda mineralna niegazowana - 1200g (5 szklanek)
  • Sok z cytryny - 72g (24 łyżeczek)
  • Cukier - 66g (11 łyżeczek)
  • Kruszony lód - 150g (szklanka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Do wysokiej miski włóż obrane i pokrojone na mniejsze kawałki mango oraz 1/3 szklanki wody. Całość zmiksuj na gęstą, gładką masę.

KROK 2: Przełóż masę do wysokiego, ozdobnego dzbanka, dodaj sok z cytryny, cukier i dobrze wymieszaj do lekkiego rozpuszczenia się cukru i połączenia wszystkich składników.

KROK 3: Następnie dodaj 5 szklanek wody i znowu wymieszaj. Wrzuć do dzbanka pokruszony lód.

* Jeśli nie podajesz lemoniady od razu, pamiętaj, by jeszcze raz dobrze wymieszać wszystkie składniki tuż przed podaniem.

Smacznego!