Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Cytrynowo-imbirowe krewetki z kaszą kuskus

(27)
20 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
339 kcal / 1 porcję (236 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    143.79 kcal
    7.19%
  • Białko
    10.50 g
    21%
  • Węglowod.
    16.54 g
    6.13%
  • Tłuszcze
    4.89 g
    6.99%
  • Błonnik
    0.67 g
    2.68%
  • GDA
    7.19 %
Składniki
  • Imbir korzeń - 5g
  • Papryczka chili - 20g (sztuka)
  • Cukinia - 150g
  • Sok z cytryny - 12g (4 łyżeczki)
  • Pieprz czarny - 2g (2 szczypty)
  • Curry - 3g (łyżeczka)
  • Krewetki tygrysie mrożone - 150g (10 sztuk)
  • Natka pietruszki siekana - 24g (4 łyżeczki)
  • Oliwa z oliwek - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Kasza kuskus - 85g (½ szklanki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Przygotuj kaszę kuskus według przepisu producenta zamieszonego na opakowaniu produktu.

KROK 2: Na patelni rozgrzej oliwę. Wrzuć posiekany imbir i papryczkę chilli oraz pokrojoną w średnią kostkę cukinię. Smaż około 5-6 minut. Następnie dodaj krewetki i dopraw je solą, pieprzem. Podsmażaj przez około 4 minuty.

KROK 3: Następnie wlej do krewetek sok z cytryny, curry i posiekaną natkę pietruszki i podduś jeszcze około 4-5 minut.

KROK 4: Gotową kaszę kuskus przełóż na talerz, wyrównaj. Następnie na górze rozłóż masę z krewetkami.

Smacznego!