Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Domowe batony proteinowe

(13)
6 osób
łatwy
Wartości odżywcze
1468 kcal / 1 porcję (78 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    1888.72 kcal
    94.44%
  • Białko
    48.69 g
    97.38%
  • Węglowod.
    247.69 g
    91.74%
  • Tłuszcze
    90.21 g
    128.87%
  • Błonnik
    38.31 g
    153.24%
  • GDA
    94.44 %
Składniki
  • Płatki owsiane górskie - 160g (16 łyżek stołowych)
  • Daktyle, suszone - 50g
  • Żurawina suszona - 60g (5 łyżek stołowych)
  • Orzechy włoskie - 80g (20 sztuk)
  • Siemię lniane - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Cynamon mielony - 10g (2 ½ łyżeczki)
  • Kakao 16%, proszek - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Cukier waniliowy - 8g (2 łyżeczki)
  • Sól biała - 1g (2 szczypty)
  • Mleko migdałowe - 57.5g (¼ szklanki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Zblenduj dokładnie wszystkie składniki. Masę rozwałkuj na grubość około 2 cm (jesli masa się klei, użyj papieru do pieczenia). Masę podziel na małe batoniki. Każdy batonik zawiń w papier do pieczenia i przewiąż sznurkiem.

*Włóż do lodówki na około 2 godziny.

Smacznego!