Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Jagodowy koktajl z bazyliową nutą

(3)
5 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
154 kcal / 1 porcję (380 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    40.40 kcal
    2.02%
  • Białko
    0.73 g
    1.46%
  • Węglowod.
    8.35 g
    3.09%
  • Tłuszcze
    0.84 g
    1.2%
  • Błonnik
    0.95 g
    3.8%
  • GDA
    2.02 %
Składniki
  • Jagody - 130g (szklanka)
  • Bazylia świeża - 5g (gałązka)
  • Szpinak świeży - 25g
  • Banan - 140g
  • Mleko migdałowe - 460g (2 szklanki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Włóż wszystkie składniki do misy blendera i dokładnie zmiksuj na gładką masę. Przelej koktajl do wysokich szklanek i udekoruj listkiem mięty.

* W przepisie tym istotną informacją jest, by banan wykorzystany do tego koktajlu był zmrożony. Jeśli nie używasz mrożonego banana, najlepiej byś do misy blendera dodał jeszcze 1-2 kostki lodu.

Smacznego!