Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.
Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Lody jaglane z mango

(3)
30 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
321 kcal / 1 porcję (131 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    244.80 kcal
    12.24%
  • Białko
    4.45 g
    8.9%
  • Węglowod.
    28.81 g
    10.67%
  • Tłuszcze
    13.36 g
    19.09%
  • Błonnik
    2.35 g
    9.4%
  • GDA
    12.24 %
Składniki
  • Kasza jaglana sucha - 60g
  • Mleczko kokosowe - 120g (½ szklanki)
  • Mango - 50g (¼ sztuki)
  • Wiórki kokosowe - 10g (1 ⅔ łyżki stołowej)
  • Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
  • Migdały - 10g (10 sztuk)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Kaszę przelej gorącą wodą, dokładnie wypłucz a następnie ugotuj wg przepisu podanego na opakowaniu. Zostaw do ostudzenia, kasza musi być zupełnie zimna.

KROK 2: Do dużej miski przełóż ostudzoną kaszę, mleko kokosowe, mango, wiórki kokosowe oraz miód. Całość zmiksuj blenderem na gładką masę i wstaw do zamrażarki. Masę mieszaj co pół godziny, aby uzyskać jak najbardziej puszystą konsystencję. Schładzaj ok. 60-120 minut.

KROK 3: Gotowe lody możesz posypać migdałami.

*Jeżeli lody zmrożą się za bardzo, wystarczy lekko je rozmrozić i zblenderować przed podaniem.