Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Owsiany omlet z tuńczykiem

(10)
15 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
364 kcal / 1 porcję (249 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    146.33 kcal
    7.32%
  • Białko
    16.16 g
    32.32%
  • Węglowod.
    4.66 g
    1.73%
  • Tłuszcze
    7.00 g
    10%
  • Błonnik
    1.51 g
    6.04%
  • GDA
    7.32 %
Składniki
  • Jaja kurze surowe - 50g (sztuka)
  • Tuńczyk w sosie własnym - 90g (3 łyżki stołowe)
  • Szczypiorek siekany - 5g (łyżka stołowa)
  • Rzodkiewka - 15g (sztuka)
  • Ser twarogowy chudy - 60g (3 łyżki stołowe)
  • Otręby owsiane - 14g (2 łyżki stołowe)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)
  • Pieprz czarny - 3g (3 szczypty)
  • Zioła prowansalskie - 1.5g (½ łyżeczki)
  • Oliwa z oliwek - 10g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Jajko ubij na puszystą, żółtawą masę, dodaj otręby i twarożek. Całość zmiksuj, a następnie pozostw na 3-4 minuty do wchłonięcia.

KROK 2: Tuńczyka połącz z posiekanym szczypiorkiem, rzodkiewką i przypraw pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.

KROK 3: Natłuść patelnię ręcznikiem papierowym zanużonym w oleju. Nagrzej ją, a następnie wylej masę jajeczną. Smaż z jednej strony parę minut do momentu zestalenia się masy. Następnie przełóż na drugą stronę a na wierzch wyłóż tuńczyka. Podsmaż jeszcze chwilę, omet zawiń i zagrzej rybę.

Smacznego!