Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Zupa marchewkowo-pomarańczowa z nutą kokosową

(9)
30 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
250 kcal / 1 porcję (533 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    46.88 kcal
    2.34%
  • Białko
    1.23 g
    2.46%
  • Węglowod.
    6.34 g
    2.35%
  • Tłuszcze
    2.41 g
    3.44%
  • Błonnik
    1.42 g
    5.68%
  • GDA
    2.34 %
Składniki
  • Papryka czerwona - 600g (3 sztuki)
  • Pomarańcza - 500g
  • Por obrany - 50g
  • Ziemniaki - 150g (2 sztuki)
  • Woda ciepła - 720g (3 szklanki)
  • Pieprz czarny - 4g (4 szczypty)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 1g (2 szczypty)
  • Imbir korzeń - 5g
  • Olej rzepakowy uniwersalny - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Mleczko kokosowe - 40g (4 łyżki stołowe)
  • Migdały, płatki - 40g (4 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Wszystkie warzywa dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Papryki i ziemniaki pokój w kostkę, pora w talarki.

KROK 2: Rozgrzej olej na patelni, a następnie wrzuć pokrojone warzywa. Podsmaż je na dość wolnym ogniu. Dodaj sól, pieprz, wymieszaj, a nastęnie całość przełóż do garnka o grubym dnie.

KROK 3: Przesmażone warzywa zalej trzema szklankami wody. Dodaj do nich obryny i starty imbir oraz wyciśnięty sok z pomarańczy. Całość zagotuj i trzymaj na wolnym ogniu około 15-20 minut. Następnie zmiksuj.

KROK 4: Danie jeszcze raz spróbuj i dopraw do smaku. Nałóż zupę na talerze. Każdy talerzu udekoruj kleksem mleczka kokosowego i posypanymi, podprażonymi płatkami migdałowymi.

Smacznego!