Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Dyniowy budyń jaglany

(1)
20 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
163 kcal / 1 porcję (223 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    73.01 kcal
    3.65%
  • Białko
    2.33 g
    4.66%
  • Węglowod.
    11.65 g
    4.31%
  • Tłuszcze
    2.35 g
    3.36%
  • Błonnik
    0.98 g
    3.92%
  • GDA
    3.65 %
Składniki
  • Kasza jaglana sucha - 54g (1 ⅔ łyżki stołowej)
  • Dynia - 125g
  • Syrop klonowy - 10g (2 łyżeczki)
  • Cynamon mielony - 2g (½ łyżeczki)
  • Imbir korzeń - 5g
  • Dynia, pestki - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Mleko migdałowe - 230g (szklanka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Kaszę jaglaną ugotować według przepisu na opakowaniu.

KROK 2: Dynię umieścić na blaszce, pokropić oliwą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec ok. 20 minut, do miękkości. Następnie zmiksować dynie na gładkie puree.

KROK 3: Ugotowaną kaszę przełożyć do rondelka, dodać dyniowe puree, mleko, cynamon i starty imbir. Doprowadzić do wrzenia i gotować ok. 4-5 minut.

KROK 4: Budyń przełożyć do miseczek, posypać pestkami dyni i cynamonem.

Smacznego!