Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Duża komosanka na mleku migdałowym z karmelizowaną gruszką i płatkami migdałów

(0)
25 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
652 kcal / 1 porcję (617 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    105.63 kcal
    5.28%
  • Białko
    3.34 g
    6.68%
  • Węglowod.
    13.64 g
    5.05%
  • Tłuszcze
    4.50 g
    6.43%
  • Błonnik
    1.72 g
    6.88%
  • GDA
    5.28 %
Składniki
  • Quinoa - komosa ryżowa - 70g (⅓ szklanki)
  • Mleko migdałowe - 345g (1 ½ szklanki)
  • Gruszka - 130g
  • Masło ekstra - 5g (łyżeczka)
  • Miód pszczeli - 12g (łyżeczka)
  • Migdały, płatki - 30g (3 łyżki stołowe)
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 25g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Komosę podpraż w garnuszku do momentu, aż poczujesz orzechowy zapach.

KROK 2: Dodaj mleko i ugotuj według wskazówek producenta umieszczonych na opakowaniu produktu.

KROK 3: Gruszkę umyj i pokrój w paski. Na patelni rozpuść masło, dodaj łyżeczkę miodu i wrzuć pokrojoną gruszkę. Potrząsaj delikatnie patelnią, aby powstały karmel pokrył całe owoce.

KROK 4: Komosankę przełóż do miseczki, udekoruj owocami i polej jogurtem naturalnym.

KROK 5: Potrawę posyp podprażonymi płatkami migdałów.

Smacznego!