Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Mała komosanka z jabłkiem i bakaliami

(1)
20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
275 kcal / 1 porcję (305 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    90.23 kcal
    4.51%
  • Białko
    3.00 g
    6%
  • Węglowod.
    13.15 g
    4.87%
  • Tłuszcze
    3.29 g
    4.7%
  • Błonnik
    1.75 g
    7%
  • GDA
    4.51 %
Składniki
  • Quinoa - komosa ryżowa - 40g (¼ szklanki)
  • Woda ciepła - 120g (½ szklanki)
  • Sok jabłkowy - 100g
  • Migdały - 15g (15 sztuk)
  • Jabłko - 30g

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Komosę ryżową przepłucz pod bieżącą wodą, a następnie zalej 1/2 szklanki wody gotuj przez 10 minut na wolnym ogniu.

KROK 2: W międzyczasie posiekaj migdały, a jabłka pokrój na dowolne kawałki.

KROK 3: Po ok. 10 minutach, kiedy komosa wchłonie wodę, dolej sok jabłkowy, dorzuć migdały, jabłko i cynamon. Wszystko dokładnie wymieszaj i podgrzewaj przez około 3-4 minuty, aż jabłka lekko zmiękną, a quinoa wchłonie sok.

Smacznego!