Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Duża amarantusanka na mleku z jabłkiem, gruszką i orzechami

(0)
30 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
654 kcal / 1 porcję (615 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    106.41 kcal
    5.32%
  • Białko
    3.41 g
    6.82%
  • Węglowod.
    16.90 g
    6.26%
  • Tłuszcze
    3.13 g
    4.47%
  • Błonnik
    3.01 g
    12.04%
  • GDA
    5.32 %
Składniki
  • Amarantus, surowy - 60g (⅓ szklanki)
  • Mleko spożywcze, 2% tłuszczu - 240g (szklanka)
  • Jabłko - 150g
  • Gruszka - 130g
  • Syrop klonowy - 15g (3 łyżeczki)
  • Cynamon mielony - 4g (łyżeczka)
  • Orzechy włoskie - 16g (4 sztuki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Do rondelka przelej mleko, dodaj amarantus i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj pod przykryciem ok. 20 minut.

KROK 2: Jabłko i gruszkę umyj i drobno pokrój. Dodaj syrop klonowy, cynamon i przełóż do rondelka. Duś ok. 10-15 minut do miękkości, w razie potrzeby podlej wodą.

KROK 3: Ugotowany amarantus przełóż do miseczki, dodaj podduszone owoce i posyp orzechami.

Smacznego!