Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Średnia amarantusanka z jagodami i granatem

(0)
30 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
519 kcal / 1 porcję (494 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    105.09 kcal
    5.25%
  • Białko
    3.61 g
    7.22%
  • Węglowod.
    18.70 g
    6.93%
  • Tłuszcze
    1.97 g
    2.81%
  • Błonnik
    2.95 g
    11.8%
  • GDA
    5.25 %
Składniki
  • Amarantus, surowy - 50g (¼ szklanki)
  • Mleko spożywcze, 2% tłuszczu - 240g (szklanka)
  • Jagody, mrożone - 80g
  • Miód pszczeli - 24g (2 łyżeczki)
  • Granat - 100g (sztuka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Amarantus wsyp do jeszcze zimnego mleka i od chwili wrzenia gotuj na wolnym ogniu od czasu do czasumieszając przez 15-20 minut, aż wchłonie mleko prawie całkowicie.

KROK 2: Pod koniec gotowania na patelnię wrzuć świeże lubmrożone jagody i podgrzewaj je do momentu, aż puszczą sok (ok. 2 min).

KROK 3: Dodaj miód i wymieszaj do roztopienia. Amarantusankę przekłóż do miseczki, polej jagodami i posyp ziarenkami granatu.

Smacznego!