Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Mała komosanka na mleku kokosowym z miodem i owocami

(0)
20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
270 kcal / 1 porcję (326 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    82.71 kcal
    4.14%
  • Białko
    1.91 g
    3.82%
  • Węglowod.
    15.88 g
    5.88%
  • Tłuszcze
    2.01 g
    2.87%
  • Błonnik
    2.60 g
    10.4%
  • GDA
    4.14 %
Składniki
  • Quinoa - komosa ryżowa - 30g (¼ szklanki)
  • Mleko kokosowe - 120g (½ szklanki)
  • Miód pszczeli - 6g (½ łyżeczki)
  • Figi świeże - 70g (sztuka)
  • Borówki amerykańskie - 50g (⅓ szklanki)
  • Maliny - 50g (½ szklanki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Komosę podpraż w garnuszku do momentu, aż poczujesz orzechowy zapach.

KROK 2: Dodaj mleko i ugotuj według wskazówek producenta umieszczonych na opakowaniu produktu.

KROK 3: Owoce umyj pod bieżącą wodą.

KROK 4: Komosankę przełóż do miseczki, dodaj miód, maliny, borówki oraz pokrojone figi.

Smacznego!