Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Owocowa sałatka z mango, granatem i orzechami

(1)
25 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
516 kcal / 1 porcję (317 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    163.10 kcal
    8.16%
  • Białko
    2.83 g
    5.66%
  • Węglowod.
    18.19 g
    6.74%
  • Tłuszcze
    10.03 g
    14.33%
  • Błonnik
    2.81 g
    11.24%
  • GDA
    8.16 %
Składniki
  • Jarmuż - 40g (8 liści)
  • Kasza jaglana sucha - 135g
  • Awokado - 400g
  • Mango - 280g (sztuka)
  • Winogrona - 100g
  • Granat - 100g (sztuka)
  • Cebula czerwona - 120g (1 ¼ sztuki)
  • Sok z cytryny - 6g (2 łyżeczki)
  • Oliwa z oliwek - 30g (3 łyżki stołowe)
  • Musztarda - 10g (½ łyżki stołowej)
  • Orzechy laskowe - 45g (3 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Kaszę jaglaną przelej wrzątkiem a następnie dokładnie wypłucz pod bierzącą wodą. Przełóż do rondelka, zalej 1,5 szklanki wody. Doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj ok. 10-15 minut. Lekko przestudź.

KROK 2: Cebulę pokrój w piórka, winogrona przekrój na pół a awokado i mango pokrój w kostkę. Z musztardy, oliwy, soku z cytryny i przypraw przygotuj dressing.

KROK 3: W misce umieść jarmuż, cebulkę, winogrona, mango i awokado. Dodaj ugotowaną kaszę, pestki granatu i posiekane orzechy. Całośc dokładnie wymieszaj i polej przygotowanym dressingiem.

Smacznego!