Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Marchewkowy krem z curry i kaszą jaglaną

(3)
50 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
274 kcal / 1 porcję (198 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    138.24 kcal
    6.91%
  • Białko
    3.43 g
    6.86%
  • Węglowod.
    13.20 g
    4.89%
  • Tłuszcze
    8.87 g
    12.67%
  • Błonnik
    2.46 g
    9.84%
  • GDA
    6.91 %
Składniki
  • Cebula - 100g (1 ¼ sztuki)
  • Marchew - 300g
  • Mleczko kokosowe - 250g (25 łyżek stołowych)
  • Curry - 10g (3 ⅓ łyżeczki)
  • Sól biała - 2.5g (5 szczypt)
  • Olej rzepakowy uniwersalny - 5g (½ łyżki stołowej)
  • Dynia, pestki - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Orzechy nerkowca - 20g
  • Siemię lniane - 10g (łyżka stołowa)
  • Curry - 6g (2 łyżeczki)
  • Kasza jaglana sucha - 70g

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Cebulę drobno posiekaj, marchew obierz i pokrój w talarki. Orzechy i nasiona lekko podpraż na suchej patelni.

KROK 2: W garnku rozgrzej olej rzepakowy, dodaj cebulę i podsmażaj ok. 3-5 minut. Następnie dorzuć marchew, dodaj mleko kokosowe i 3 szklanki wody i zagotuj.

KROK 3: Do garnka dodaj curry i kaszę jaglaną. Zmniejsz ogień i całość gotuj do miękkości kaszy, ok. 25 minut. Następnie zmiksuj wszystko blenderem do uzyskania kremowej konsystencji.

KROK 4: Zupę rozkładaj na talerzę i posyp prażonymi nasionami.

Smacznego!