Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Jajka zapiekane w awokado

(5)
25 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
265 kcal / 1 porcję (176 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    150.55 kcal
    7.53%
  • Białko
    5.08 g
    10.16%
  • Węglowod.
    5.50 g
    2.04%
  • Tłuszcze
    13.25 g
    18.93%
  • Błonnik
    2.36 g
    9.44%
  • GDA
    7.53 %
Składniki
  • Awokado - 480g
  • Jaja kurze surowe - 200g (4 sztuki)
  • Szczypiorek pęczek - 20g (½ pęczka)
  • Sól biała - 0.5g (szczypta)
  • Pieprz czarny - 1g (szczypta)
  • Papryka ostra mielona - 1.5g (½ łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Piekarnik nagrzej do 200 stopni. Awokado połóż na desce, przekrój na pół i otwórz je delikatnie przekręcając owoc. Usuń pestkę, a miąższ dopraw solą i pieprzem.

KROK 2: Awokado przełóż na blaszcę, do środka awokado wbij jajko. Wyłóż je na blaszce i piecz przez ok. 13-15 minut.

KROK 3: Upieczone awokado dopraw solą i pieprzem. Dodaj posiekany szczypiorek i szczyptę ostrej, mielonej papryki.

Smacznego!