Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Spring–rolls z chrupiącymi warzywami i pikantną kaszą jaglaną

(1)
15 minut
3 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
131 kcal / 1 porcję (105 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    124.94 kcal
    6.25%
  • Białko
    4.15 g
    8.3%
  • Węglowod.
    27.29 g
    10.11%
  • Tłuszcze
    0.73 g
    1.04%
  • Błonnik
    2.00 g
    8%
  • GDA
    6.25 %
Składniki
  • Papier ryżowy - 55g
  • Kasza jaglana sucha - 50g
  • Imbir korzeń - 10g
  • Sos sojowy - 10g (2 łyżeczki)
  • Papryczka chili - 10g (½ sztuki)
  • Marchew - 45g
  • Rzodkiewka - 45g (3 sztuki)
  • Ogórek szklarniowy - 30g
  • Kalarepa - 30g
  • Szczypiorek siekany - 10g (2 łyżki stołowe)
  • Fasola mung, kiełki - 20g

Sposób przyrządzenia

KROK 1. Ugotuj kaszę jaglaną. Po wystudzeniu przypraw świeżym imbirem startym na drobnym oczku, czosnkiem przeciśniętym przez praskę, chili i sosem sojowym.

KROK 2. Używając plastrownicy, mandoliny lub obieraczki do warzyw pokrój na cienkie plasterki marchewkę, rzodkiewkę, kalarepę, świeżego ogórka. Szczypior pokrój na długie, ok 5 cm kawałki. Można tez pokroić w cienkie "słupeczki".

KROK 3. Na namoczonym papierze ryżowym układaj pokrojone cienko warzywa, kiełki i kaszę. Zwijaj jak naleśniki.

Tę zimną przekąskę można serwować z różnymi sosami. Polecamy słodko - pikantny!

Smacznego!