Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Jaglany budyń bananowo – wiśniowy ze świeżymi owocami

(1)
30 minut
3 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
423 kcal / 1 porcję (374 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    113.27 kcal
    5.66%
  • Białko
    3.65 g
    7.3%
  • Węglowod.
    22.27 g
    8.25%
  • Tłuszcze
    1.50 g
    2.14%
  • Błonnik
    1.35 g
    5.4%
  • GDA
    5.66 %
Składniki
  • Kasza jaglana sucha - 180g
  • Mleko spożywcze, 2% tłuszczu - 500g (2 ¼ szklanki)
  • Wiśnie bez pestek, mrożone - 100g
  • Miód pszczeli - 36g (3 łyżeczki)
  • Płatki jaglane - 10g (łyżka stołowa)
  • Banan - 140g
  • Maliny - 50g (½ szklanki)
  • Truskawki - 50g (⅓ szklanki)
  • Borówki amerykańskie - 50g (⅓ szklanki)
  • Mięta świeża - 5g (gałązka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1. Ugotuj do miękkości kaszę jaglaną. Mrożone wiśnie wrzuć do rondelka, dodaj odrobinę wody, gotuj do momentu rozmrożenia.

KROK 2. W kielichu blendera umieść kaszę, wiśnie, banana, mleko, miód. Blenduj do uzyskania kremowej, budyniowej masy.

KROK 3. Wlej budyń do misek, udekoruj świeżymi owocami, listkami mięty i płatkami jaglanymi.

Smacznego ;)