Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.
Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Mus jabłkowy

(5)
30 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
131 kcal / 1 porcję (277 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    47.15 kcal
    2.36%
  • Białko
    0.38 g
    0.76%
  • Węglowod.
    12.37 g
    4.58%
  • Tłuszcze
    0.37 g
    0.53%
  • Błonnik
    2.00 g
    8%
  • GDA
    2.36 %
Składniki
  • Jabłko - 1000g
  • Woda ciepła - 79.2g (⅓ szklanki)
  • Sok z cytryny - 12g (4 łyżeczki)
  • Cynamon mielony - 4g (łyżeczka)
  • Cukier - 12g (2 łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Jabłka umyj, obierz oraz usuń twarde gniazda nasienne ze środka. Pokrój w kostkę i w trakcie tej czynności skrop sokiem z cytryny, tak aby jabłka nie ściemniały.

KROK 2: Do garnka wlej wodę i wrzuć jabłka. Mieszaj od czasu do czasu, tak aby jabłka się nie przypaliły, doprowadź tak do wrzenia, a następnie zmniej ogień, przykryj i duś 10-15 minut.

KROK 3: Dodaj 1/2 łyżeczki cynamonu. Całość możesz jeszcze potraktować tłuczkiem do ziemniaków albo zblendować - tak aby uzyskać jednolity mus.

Smacznego!