Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

Krem z pomidorów z jogurtem naturalnym

Pierś z kurczaka pieczona w ziołach

(34)
35 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
143 kcal / 1 porcję (108 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    132.53 kcal
    6.63%
  • Białko
    19.91 g
    39.82%
  • Węglowod.
    0.01 g
    0%
  • Tłuszcze
    5.81 g
    8.3%
  • Błonnik
    0.00 g
    0%
  • GDA
    6.63 %
Składniki
  • Mięso z piersi kurczaka, bez skóry - 100g
  • Oliwa z oliwek - 5g (½ łyżki stołowej)
  • Zioła prowansalskie - 3g (łyżeczka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Zacznij od nagrzania piekarnika do 200oC.

KROK 2: Pierś dokładnie umyj i oczyść z żyłek, tłuszczu i chrząstek. Pokrój na kotleciki i delikatnie rozbij.

KROK 2: Oliwę z oliwek rozmieszaj z ziołami i szczyptą soli. Marynatą natrzyj kurczaka, odstaw na 1 godzinę do lodówki (jednak nie jest to obowiązkowe).

KROK 3: Kurczaka piecz w temp. 200oC przez około 30 minut. Najlepiej w specjalnej folii.

*Pieczoną pierś serwuj z dodatkiem świeżych warzyw.

Smacznego!