Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

20 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
378 kcal / 1 porcję (306 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    123.66 kcal
    6.18%
  • Białko
    6.93 g
    13.86%
  • Węglowod.
    15.41 g
    5.71%
  • Tłuszcze
    4.19 g
    5.99%
  • Błonnik
    0.81 g
    3.24%
  • GDA
    6.18 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Mięso z piersi kurczaka, bez skóry - 50g
  • Przyprawa "Gyros" - 5g (łyżeczka)
  • Olej rzepakowy uniwersalny - 5g (½ łyżki stołowej)
  • Jogurt naturalny 2% tłuszczu - 50g (2 łyżki stołowe)
  • Czosnek duży - 3g (½ ząbka)
  • Kukurydza, konserwowa - 30g (2 łyżki stołowe)
  • Ogórek szklarniowy - 50g
  • Kapusta pekińska - 50g (liść)
  • Placek tortilli pszennej z dodatkiem siemienia lnianego - 63g (sztuka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Kurczaka umyj, osusz i pokrój w kostkę. Obtocz w przyprawie Gyros i podsmaż na złoto na rozgrzanym oleju.

KROK 2: Na placek tortilli wyłóż podsmażonego kurczaka, dodaj kukurydzę, pokrojonego w plasterki ogórka i poszatkowaną w paski kapustę.

KROK 3: Jogurt naturalny połącz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i tak przygotowanym sosem polej kurczaka i warzywa ułożone na placku tortilli.

KROK 4: Tortillę zawiń w rulon.

Smacznego!

Zobacz także
Zupa dyniowa z jabłkami
(6)
Zupa dyniowa z jabłkami
20 minut + czas pieczenia
4 osoby
więcej
Koktajl potreningowy
(3)
Koktajl potreningowy
10 minut
1 osoba
więcej