Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(46)
18.12.2015
dodaj własny przepis
20 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
581 kcal / 1 porcję (501 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    115.96 kcal
    5.8%
  • Białko
    3.29 g
    6.58%
  • Węglowod.
    15.85 g
    5.87%
  • Tłuszcze
    5.37 g
    7.67%
  • Błonnik
    4.80 g
    19.2%
  • GDA
    5.8 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Grejpfrut czerwony - 520g (2 sztuki)
  • Ananas, plastry w syropie - 180g (6 plastrów)
  • Jabłko - 150g
  • Jagody goji, suszone - 16g (2 łyżki stołowe)
  • Spirulina - 6g (½ łyżki stołowej)
  • Siemię lniane - 120g (12 łyżek stołowych)
  • Bazylia świeża - 5g (gałązka)
  • Mięta świeża - 5g (gałązka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Siemię lniane gotuj około 10 minut w lekko ponad pół litra wody. Następnie oddziel ziarna od płynu. Powstanie kisiel.

KROK 2: Ananasa pokrój w plastry, wrzuć do blendera, dodaj jabłko i spirulinę.

KROK 3: Grejpfruta oczyść z błonek i dodaj. Wlej kisiel z siemienia lnianego. I dodaj listki bazylii. Zmiksuj.

KROK 4: Posyp jagodami goji , ja swoje zawsze przechowuję w szkle, udekoruj listkami mięty.

Smacznego!