Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(5)
14.06.2016
dodaj własny przepis
10 minut
3 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
427 kcal / 1 porcję (248 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    172.08 kcal
    8.6%
  • Białko
    4.16 g
    8.32%
  • Węglowod.
    22.55 g
    8.35%
  • Tłuszcze
    7.67 g
    10.96%
  • Błonnik
    1.98 g
    7.92%
  • GDA
    8.6 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Orzechy nerkowca - 80g
  • Płatki owsiane górskie - 40g (4 łyżki stołowe)
  • Kasza gryczana niepalona, sucha - 40g (¼ szklanki)
  • Słonecznik, nasiona - 10g (łyżka stołowa)
  • Banan - 280g
  • Mleko migdałowe - 230g (szklanka)
  • Miód pszczeli - 24g (2 łyżeczki)
  • Wiśnie bez pestek, mrożone - 40g

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Nasiona, płatki owsiane, niepaloną grykę i nerkowce zalej wieczorem wodą (ok 2 cm powyżej wysokości płatków) i zostaw na noc. Poprzedniego wieczora wyjmij wiśnie z zamrażarki.

KROK 2: Rano przepłucz namoczone składniki i zmiksuj za pomocą blendera kielichowego z bananem, mlekiem i miodem - bardzo dokładnie na gładką masę.

KROK 3: Zblendowaną masę przelej do wysokich szklanek. Rozmrożone wcześniej owoce podgrzewaj w rondelku do momentu aż puszczą sok i się lekko rozpadną, wylej je na wierzch.

Smacznego!

Zobacz także
Szybka zupa z soczewicy
(3)
Szybka zupa z soczewicy
35 minut
3 osoby
więcej
Buraki ze śmietaną
(7)
Buraki ze śmietaną
20 minut + czas gotowania buraków
5 osób
więcej