Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

25 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
244 kcal / 1 porcję (233 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    104.84 kcal
    5.24%
  • Białko
    3.23 g
    6.46%
  • Węglowod.
    16.66 g
    6.17%
  • Tłuszcze
    3.15 g
    4.5%
  • Błonnik
    0.99 g
    3.96%
  • GDA
    5.24 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Kasza jaglana sucha - 50g
  • Mleko spożywcze, 2% tłuszczu - 240g (szklanka)
  • Masło ekstra - 10g (2 łyżeczki)
  • Cukier brązowy - 10g (2 łyżeczki)
  • Brzoskwinia - 85g (sztuka)
  • Borówki amerykańskie - 70g (½ szklanki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Uprzednio podprażoną kaszę ugotuj na mleku według przepisu zamieszczonego na opakowaniu produktu.

KROK 2: Brzoskwinię umyj i pokrój w dużą kostkę. W rondelku rozpuść masło, wsyp 1 łyżkę cukru i dorzuć pokrojoną brzoskwinię. Potrząsaj delikatnie patelnią, aby powstały karmel pokrył całe owoce.

KROK 3: Jaglankę wyłóż do miseczek, na niej ułożyć owoce oraz łyżkę gęstego jogurtu naturalnego. Na sam koniec dodać borówki.

Smacznego!

Zobacz także
Ciasto marchewkowe
(60)
Ciasto marchewkowe
75 minut
10 osób
więcej
Pierś z kurczaka marynowana w kefirze
(73)
Pierś z kurczaka marynowana w kefirze
40 minut + czas marynowania
4 osoby
więcej