25 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
269 kcal / 1 porcję (308 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
-
Kaloryczność87.42 kcal4.37%
-
Białko2.12 g4.24%
-
Węglowod.15.56 g5.76%
-
Tłuszcze2.47 g3.53%
-
Błonnik1.83 g7.32%
-
GDA4.37 %
Składniki
- Jabłko - 300g
- Miód pszczeli - 24g (2 łyżeczki)
- Masło ekstra - 10g (2 łyżeczki)
- Kasza jaglana sucha - 30g
- Mleko spożywcze, 2% tłuszczu - 240g (szklanka)
- Cynamon mielony - 8g (2 łyżeczki)
- Imbir korzeń - 3g
Sposób przyrządzenia
KROK 1: Uprzednio podprażoną w rondelku kaszę jaglaną ugotuj według przepisu producenta zamieszczonego na opakowaniu produktu.
KROK 2: Jabłka umyj, obierz, wydrąż gniazda nasienne i pokrój na ósemki. Podsmaż je na maśle z dodatkiem miodu, cynamonu i startego imbiru, aż zaczną się rozpadać. Następnie zalej je mlekiem i podgrzej, ale nie zagotuj całości
KROK 3: Mleko z jabłkami przełóż do misy blendera i zmiksuj wraz z ugotowaną kaszą jaglaną, aż do uzyskania gładkiego koktajlu.
*Na koniec możecie posypać startymi orzechami.
Smacznego!
Zobacz także
Kasza jaglana z burakiem, jabłkiem i pestkami dyni
więcej
10 minut + czas pieczenia i gotowania warzyw
2 osoby