Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

(9)
14.12.2016
dodaj własny przepis
25 minut
2 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
269 kcal / 1 porcję (308 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    87.42 kcal
    4.37%
  • Białko
    2.12 g
    4.24%
  • Węglowod.
    15.56 g
    5.76%
  • Tłuszcze
    2.47 g
    3.53%
  • Błonnik
    1.83 g
    7.32%
  • GDA
    4.37 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Jabłko - 300g
  • Miód pszczeli - 24g (2 łyżeczki)
  • Masło ekstra - 10g (2 łyżeczki)
  • Kasza jaglana sucha - 30g
  • Mleko spożywcze, 2% tłuszczu - 240g (szklanka)
  • Cynamon mielony - 8g (2 łyżeczki)
  • Imbir korzeń - 3g

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Uprzednio podprażoną w rondelku kaszę jaglaną ugotuj według przepisu producenta zamieszczonego na opakowaniu produktu.

KROK 2: Jabłka umyj, obierz, wydrąż gniazda nasienne i pokrój na ósemki. Podsmaż je na maśle z dodatkiem miodu, cynamonu i startego imbiru, aż zaczną się rozpadać. Następnie zalej je mlekiem i podgrzej, ale nie zagotuj całości

KROK 3: Mleko z jabłkami przełóż do misy blendera i zmiksuj wraz z ugotowaną kaszą jaglaną, aż do uzyskania gładkiego koktajlu.

*Na koniec możecie posypać startymi orzechami.

Smacznego!

Zobacz także
Kasza jaglana z burakiem, jabłkiem i pestkami dyni
(10)
Kasza jaglana z burakiem, jabłkiem i pestkami dyni
10 minut + czas pieczenia i gotowania warzyw
2 osoby
więcej
Racuchy na kefirze
(30)
Racuchy na kefirze
30 minut + czas smażenia
3 osoby
więcej