Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

35 minut
10 osób
łatwy
Wartości odżywcze
195 kcal / 1 porcję (90 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    217.12 kcal
    10.86%
  • Białko
    5.63 g
    11.26%
  • Węglowod.
    39.42 g
    14.6%
  • Tłuszcze
    4.45 g
    6.36%
  • Błonnik
    2.44 g
    9.76%
  • GDA
    10.86 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Mąka pszenna pełnoziarnista - 140g (9 ⅓ łyżki stołowej)
  • Mąka jaglana - 140g (szklanka)
  • Proszek do pieczenia - 8g (2 łyżeczki)
  • Jaja kurze surowe - 50g (sztuka)
  • Cukier brązowy - 60g (12 łyżeczek)
  • Mleko spożywcze, 2% tłuszczu - 240g (szklanka)
  • Mango - 168g (½ sztuki)
  • Żurawina suszona - 72g (6 łyżek stołowych)
  • Oliwa z oliwek - 20g (2 łyżki stołowe)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Piekarnik rozgrzej do 200 stopni. Mango pokrój w cząstki.

KROK 2: W dużej misce wymieszaj mąki, cukier i proszek do pieczenia. Następnie dodaj jajko, mleko i oliwę. Całość połącz do uzyskania jednolitej masy. Na koniec dodaj kawałki mango, żurawinę i wymieszaj.

KROK 3: Do papilotek nakładaj równomierne porcje ciasta, piecz przez 25 minut do zarumienienia.


Smacznego!

Zobacz także
Domowa lemoniada z mango
(10)
Domowa lemoniada z mango
10 minut
6 osób
więcej
Bruschetta
(15)
Bruschetta
15 minut
1 osoby
więcej