Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

40 minut
4 osoby
łatwy
Wartości odżywcze
196 kcal / 1 porcję (286 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    68.58 kcal
    3.43%
  • Białko
    2.48 g
    4.96%
  • Węglowod.
    14.11 g
    5.23%
  • Tłuszcze
    1.17 g
    1.67%
  • Błonnik
    2.05 g
    8.2%
  • GDA
    3.43 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Kasza kuskus - 85g (½ szklanki)
  • Marchew - 100g
  • Bataty - 200g (sztuka)
  • Papryka czerwona - 200g (sztuka)
  • Cukinia - 200g
  • Cebula - 80g (sztuka)
  • Zioła prowansalskie - 3g (łyżeczka)
  • Pomidor suszony w oleju - 60g (3 plastry)
  • Przecier pomidorowy - 10g (¼ szklanki)
  • Pomidor koktajlowy - 200g (10 sztuk)
  • Czosnek duży - 5g (ząbek)
  • Sól biała - 0.5g (szczypta)
  • Pieprz czarny - 1g (szczypta)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Piekarnik nagrzej do 180 stopni.

KROK 2: Bataty i marchew obierz i pokrój na kawałki. Umieść na blaszce, skropić odrobiną oliwy z oliwek, posypać solą, pieprzem i ziołami i wrzucić do piekarnika na 40 minut.

KROK 3: Cebulę, paprykę i cukinię posiekaj na małe kawałki i umieścić na drugiej blaszce. Ponownie skropić oliwą, dodać przyprawy i piec przez 25 minut.

KROK 4: Kuskus przełożyć do miski, zalać 1,5 szklanką wrzątku i pozostawić pod przykryciem na ok. 4-5 minut. Następnie rozmieszać z koncentratem i ziołami. Gdy warzywa będą już upieczone, połączyć je z kuskusem.

KROK 5: Danie przełożyć na talerz, dodać suszone pomidorki i pomidorki koktajlowe.

Smacznego!

Zobacz także
Szarlotta jaglana
(5)
Szarlotta jaglana
20 minut + czas pieczenia
10 osób
więcej