Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

10 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
107 kcal / 1 porcję (198 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    54.16 kcal
    2.71%
  • Białko
    2.37 g
    4.74%
  • Węglowod.
    3.34 g
    1.24%
  • Tłuszcze
    4.46 g
    6.37%
  • Błonnik
    2.14 g
    8.56%
  • GDA
    2.71 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Szpinak świeży - 150g
  • Margaryna miękka, 60% tłuszczu - 10g (2 łyżeczki)
  • Cebula - 20g (¼ sztuki)
  • Śmietana 12% tłuszczu - 18g (łyżka stołowa)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Szpinak dokładnie opłucz i wysusz. Cebulę obierz i pokrój w kostkę.

KROK 2: Na patelni rozgrzej margarynę i zeszklij pokrojoną cebulę, po chwili dodaj szpinak. Smaż 1 minutę.

KROK 3: Śmietanę wlej do szpinaku. Dokładnie wymieszaj. Wszystko zagotuj i przełóż na talerz.

Smacznego!