Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

25 minut
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
197 kcal / 1 porcję (554 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    35.57 kcal
    1.78%
  • Białko
    5.19 g
    10.38%
  • Węglowod.
    3.78 g
    1.4%
  • Tłuszcze
    0.47 g
    0.67%
  • Błonnik
    1.21 g
    4.84%
  • GDA
    1.78 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Filet z mintaja, mrożony - 150g
  • Pietruszka, korzeń - 40g
  • Marchew - 50g
  • Seler korzeniowy - 30g
  • Cebula - 80g (sztuka)
  • Przecier pomidorowy - 80g (⅓ szklanki)
  • Bulion drobiowy z kostki rosołowej - 120g (½ szklanki)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 0.5g (szczypta)
  • Pieprz biały - 0.5g (szczypta)
  • Papryka słodka mielona - 3g (łyżeczka)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Przygotuj wywar według instrukcji na opakowaniu i odmierz odpowiednią ilość.

KROK 2: Warzywa dokładnie umyj i obierz. Cebulę pokrój w póltalarki, warzywa zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wszystko podduś na patelni zalewając bulionem.

KROK 3: Rozmrożoną rybę podsmaż na nałuszczonej patelni lub ugotuj na parze.

KROK 4: Do warzyw dodaj przecier pomidorowy oraz listek laurowy (ewentualnie ziele angielskie), gotuj jeszcze około 10 minut. Dopraw do smaku solą, pieprzem i papryką.

*Możesz od razy podawać lub jako zimną przekąskę.

Smacznego!