Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

3 minuty
1 osoba
łatwy
Wartości odżywcze
218 kcal / 1 porcję (231 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    94.53 kcal
    4.73%
  • Białko
    3.90 g
    7.8%
  • Węglowod.
    14.11 g
    5.23%
  • Tłuszcze
    2.79 g
    3.99%
  • Błonnik
    0.85 g
    3.4%
  • GDA
    4.73 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Jogurt naturalny 0% tłuszczu - 150g (7 ½ łyżki stołowej)
  • Płatki z ryżu brązowego - 5g (łyżka stołowa)
  • Płatki kukurydziane bezglutenowe - 6g (2 łyżki stołowe)
  • Orzechy włoskie tarte - 10g (łyżka stołowa)
  • Banan - 60g

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Jogurt wlej do miseczki. Dodaj płatki kukurydziane, ryżowe oraz banana pokrojonego w plasterki. Całość posyp orzechami.

*To idealna przekąska lub pomysł na pożywne drugie śniadanie dla osób na diecie bezglutenowej!

Smacznego!