Proszę czekać,
trwa ładowanie danych.

Diet map

15 min.+ 2 godz.
1 osoba
średni
Wartości odżywcze
472 kcal / 1 porcję (497 g)
na 100g potrawy % - dzienne zapotrzebowanie
  • Kaloryczność
    94.96 kcal
    4.75%
  • Białko
    3.31 g
    6.62%
  • Węglowod.
    9.44 g
    3.5%
  • Tłuszcze
    5.71 g
    8.16%
  • Błonnik
    1.90 g
    7.6%
  • GDA
    4.75 %
widok prosty drukuj pobierz
Składniki
  • Burak - 400g (4 sztuki)
  • Ser Feta - 50g (porcja)
  • Czosnek mały - 3g (ząbek)
  • Ocet balsamiczny - 6g (łyżka stołowa)
  • Sól o obniżonej zawartości sodu - 1g (2 szczypty)
  • Cukier brązowy - 5g (łyżeczka)
  • Oliwa z oliwek - 20g (2 łyżki stołowe)
  • Natka pietruszki siekana - 12g (2 łyżeczki)

Sposób przyrządzenia

KROK 1: Wymieszaj składniki sosu: czosnek przeciśnięty przez praskę, ocet balsamiczny, cukier oraz sól. Stopniowo dolewaj oliwę.

KROK 2: Buraki ugotuj w łupinach, tak aby zostały lekko twarde. Kiedy ostygną, obierz je i pokój w dość grubą kostkę. Przełóż na talerz lub do miseczki. Polej sosem i posyp siekaną natką pietruszki.

KROK 3: Fetę pokrój w kostkę i posyp nią sałatkę. Całość możesz odprawić świeżo mielonym pieprzem.

Smacznego!

Zobacz także
Gryczane kulki pełne mocy
(7)
Gryczane kulki pełne mocy
20 minut + czas chłodzenia
12 osób
więcej